سئو

الگوریتم های گوگل – الگوریتم‌های جدید گوگل در سئو

الگوریتم های هوش مصنوعی گوگل، الگوریتم های گوگل سئو

در مقاله سئو چیست، با مفاهیم اولیه سئو و اصول کلی که برای سئو کردن سایت لازم است، آشنا شدیم و دانستیم سئو چیست. از مفاهیمی که در آن مقاله به آن اشاره شد، الگوریتم های گوگل بود. در این جلسه از یادگیری سئوی سایت در دبی قصد داریم بیشتر درباره الگوریتم های گوگل توضیح دهیم تا شناخت بیشتری نسبت به آنها کسب کنید.

ما هر روز با الگوریتم های گوگل در ارتباط هستیم. هر زمانی که عبارتی را در گوگل جستجو می‌کنیم، گوگل با توجه به الگوریتم‌های خود، آن را به ما نشان می‌دهد. برای متخصص سئو در دبی، شناخت الگوریتم های گوگل بسیار با اهمیت است. زیرا با دانستن عملکرد این الگوریتم‌ها می‌توان حساسیت‌های گوگل را شناخت و سئو کردن سایت در دبی را دقیق‌‌ و اصولی‌تر پیش برد. از سویی تقریباً هر روز، گوگل الگوریتم‌های خود را تغییر می‌دهد و رتبه‌بندی سایتها را عوض می‌کند.

برخی از آن‌ها تغییرات کوچک هستند اما بعضی دیگر به طور جدی نتایج موتور جستجو را تکان می‌دهند. به این دلیل شناخت الگوریتم‌ها اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. ادامه مطلب به شما کمک می‌کند تا با توصیه‌هایی درباره مهمترین تغییرات و الگوریتم‌هایی که در سال‌های اخیر به وجود آمده است، آشنا شوید.

الگوریتم-های-گوگل

الگوریتم های گوگل چیست؟

الگوریتم های گوگل سیستم‌هایی پیچیده هستند که برای بازیابی داده‌ها، از نتایج جستجو استفاده می‌کنند و در زمانی اندک، بهترین نتایج ممکن را برای یک جستجو ارائه می‌دهند. موتور جستجو ترکیبی از الگوریتم‌ها و سیگنال‌های رتبه‌بندی متعدد را برای ارائه نتایج و رتبه‌بندی در صفحه نتایج موتور جستجو(SERP یا Search Engine Results Pages) استفاده می‌کنند.

صفحه نتایج موتور جستجو یا Search Engine Results Page نتایجی است که موتورهای جستجو در پاسخ به عبارت جستجو شده‌ی کاربر نشان می‌دهند. برای مثال صفحه نتایج برای کلمه کلیدی «هک اینستاگرام از طریق ایمیل» در تصویر زیر نشان داده‌شده است.

در سال‌های اولیه، گوگل تعداد معدودی از به روزرسانی‌ها را در الگوریتم‌ها انجام می‌داد. اما اکنون گوگل هر ساله هزاران تغییر ایجاد می‌کند.

اکثر این بروزرسانی‌ها به حدی اندک هستند که توجهی به آن‌ها نمی‌شود. با این حال گاهی، گوگل به روزرسانی قابل توجهی انجام می‌دهد که بر نتایج جستجو اثرات زیادی می‌گذارد.

الگوریتم‌های زیر تاثیر زیادی روی نتایج جستجوی گوگل داشته‌اند و تغییرات زیادی ایجاد کرده‌اند:

۱٫ پنگوئن (Penguin)

۲٫ پاندا (Panda)

۳٫ کبوتر (Pigeon)

۴٫ مرغ مگس خوار (hummingbird)

۵٫ موبایل گدون (Mobilegeddon)

۶٫ رنک برین (Rank Brain)

۷٫ پوزوم (Possum)

نوشته های مشابه

۸٫ پیج لایوت (Page Layout)

۹٫ کافئین (Caffeine)

الگوریتم های گوگل

۱٫ الگوریتم پنگوئن (Penguin)

الگوریتم-پنگوئن---الگوریتم-گوگل

الگوریتم پنگوئن با چه محتوایی مشکل دارد؟

  • انکر تکست (anchor text) که بیش از حد بهینه شده باشد. انکرتکست کلمه یا کلماتی است که لینک شده اند. در شکل زیر نمونه یک انکرتکست با عبارت «بازاریابی دیجیتال» را مشاهده می‌کنید.
  • لینک‌های نامربوط

در صورتی که برای لینک‌سازی خارجی برای تمام انکرتکست‌ها یک عبارت به کار رود، در این صورت احتمال دارد گوگل، سایت شما را جریمه کند. در این حالت انکرتکست بیش از حد بهینه شده ‌است.

الگوریتم پنگوئن چگونه کار می‌کند؟

در میان الگوریتم های گوگل، هدف الگوریتم پنگوئن، رتبه‌دهی و کاهش رتبه سایت‌هایی است که از لینک‌سازی پولی استفاده می‌کنند. از اواخر سال ۲۰۱۶، پنگوئن بخشی از الگوریتم اصلی گوگل است.

چه کاری انجام دهیم تا الگوریتم پنگوئن سایت ما را جریمه نکند؟

حتما لینک‌های سایت را مانیتور و بررسی کنید. اطلاعات همه لینک‌های خارجی را باید در یک فایل مانند گوگل شیت (Google Sheets) جمع آوری کنید. لینک خارجی سایت خود و رقبا را با کمک ابزارهایی مانند  Ahrefs و Semrush می‌توان مشاهده و بررسی کرد. همچنین برای بررسی لینک‌های خارجی می‌توان از گوگل تگ منیجر و گوگل آنالیتیکس استفاده کرد. درباره لینک‌های خارجی در مقالات دیگری در سئوی سایت در دوبی، توضیح کامل‌تری خواهیم داد.

۲٫ الگوریتم پاندا (Panda)

الگوریتم-پاندا---الگوریتم-گوگل

الگوریتم پاندا با چه محتوایی مشکل دارد؟

  • محتوای ضعیف و کم ‌ارزش برای کاربر
  • محتوای تکراری و‌ کپی شده
  • کیورد استافینگ (keyword stuffing): به معنای استفاده بیش از حد کلمه کلیدی در محتوا است.
  • هرزنامه ایجاد شده توسط کاربر (user generated spam): این نوع محتوا بیشتر در سایت‌هایی که محتوای آن‌ها توسط کاربران تولید می‌شود وجود دارد، مانند فروم‌های آنلاین. موارد زیر از نظر گوگل اسپم محسوب می‌شوند:
  • اکانت تقلبی
  • پست‌های اسپم در فروم‌ها
  • کامنت اسپم در بلاگ‌ها

الگوریتم پاندا چگونه کار می‌کند؟

پاندا به صفحات وب نمره کیفیت (Quality Score) اختصاص می‌دهد و از این نمره به عنوان عامل رتبه‌بندی استفاده می‌کند. نمره کیفیت بر اساس آن چه در بخش قبل گفتیم تعیین می‌شود. در ابتدا، پاندا نوعی فیلتر برای رتبه‌بندی در گوگل بود. اما در ژانویه سال ۲۰۱۶، به طور رسمی در الگوریتم اصلی گوگل قرار گرفت. در حال حاضر عملکرد این الگوریتم سریع‌تر شده است؛ بنابراین جریمه شدن و بهبود سایت، سریع‌تر اتفاق می‌افتد. پس پاندا یکی از مهم‌ترین الگوریتم های گوگل محسوب می‌شود.

چه کاری انجام دهیم تا الگوریتم پاندا سایت ما را جریمه نکند؟

سایت را به طور منظم برای یافتن محتوای ضعیف، محتوای تکرای و کیورد استافینگ بررسی کنید و آن‌ها را اصلاح کنید.

اگر یک سایت فروشگاهی دارید و نمی‌توانید ۱۰۰٪ محتوای منحصر به فرد داشته باشید، سعی کنید از تصاویر متفاوت در هر صفحه استفاده کنید تا توضیحات محصولات مانند یکدیگر نشود. همچنین نظرات متفاوت کاربران برای هر محصول نیز کمک کننده خواهد بود.

۳٫ الگوریتم کبوتر (Pigeon)

الگوریتم-کبوتر---الگوریتم-گوگل

الگوریتم کبوتر با چه محتوایی مشکل دارد؟

  • سئوی داخلی و سئوی خارجی ضعیف و بهینه نشده مربوط به سئوی محلی

الگوریتم کبوتر چگونه کار می‌کند؟

در الگوریتم های گوگل، الگوریتم کبوتر بر جستجوی مربوط به موقعیت مکانی کاربر متکی است و مربوط به سئوی محلی یا سئوی لوکال است.

سئوی محلی، روشی فوق العاده مؤثر برای بازاریابی تجارت محلی به صورت آنلاین است. زیرا به مشاغل کمک می‌کند تا محصولات و خدمات خود را به مشتریان بومی در زمان مناسب ارائه دهند. برای کسب‌وکارهایی مانند پزشکان و رستوران‌ها این الگوریتم بسیار با اهمیت است. مشخص کردن مکان کسب‌وکارتان به نقشه گوگل بسیار موثر است. همچنین استفاده از اسکیما(Schema) نیز کمک کننده است. اسکیما چارچوب یا مفهومی است که به سازماندهی و تفسیر اطلاعات کمک می کند. اسکیماها می‌توانند مفید باشند. زیرا به ما اجازه می‌دهد تا هنگام تفسیر، تعداد زیادی از اطلاعات موجود در محیط را به صورت مفهوم و واضح نشان دهیم. از طریق سایت schema.org می‌توانید به انواع اسکیما دسترسی داشته باشید.

۴٫ الگوریتم مرغ مگس‌خوار (hummingbird)

الگوریتم-مرغ-مگس‌خوار----الگوریتم-گوگل

الگوریتم مرغ مگس‌خوار با چه محتوایی مشکل دارد؟

  • کیورد استافینگ
  • محتوای بی‌کیفیت

الگوریتم مرغ مگس خوار چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم مرغ مگس‌خوار نیز یکی از الگوریتم های گوگل است که به آن کمک می‌کند تا عبارت‌های جستجو شده را بهتر تفسیر کند و نتایجی را ارائه دهد که با هدف مخاطب مطابقت دارند. این الگوریتم باعث می شود در صفحه نتایج جستجو به کاربر نتایجی نشان داده شود که مرتبط با موضوع جستجو هستند ولی لزوما عین عبارت جستجو شده در آن‌ها به کار نرفته است. این نتایج به کمک پردازش اصطلاحات مترادف و مرتبط موضوعی به دست می آیند.

مثلا با جستجوی عبارت «بهترین هاست لینوکس» نتایج نشان داده شده در تصویر در موتور جستجوی گوگل نمایش داده می‌شوند. برای این عبارت نتایج نمایش داده شده مربوط به آموزش دیجیتال مارکتینگ هستند و در آن‌ها عبارت «بهترین هاست لینوکس» به طور کامل به کار نرفته است.

چه کاری انجام دهیم تا الگوریتم مرغ مگس خوار سایت ما را جریمه‌ نکند؟

تحقیقات کلمات کلیدی خود را گسترش داده و روی مفاهیم تمرکز کنید. مثلا با دقت جستجوهای مربوط به عبارات مترادف و اصطلاحات مشابه را انجام دهید و فقط بر استفاده از کلمات کلیدی تکیه نکنید. برای به دست آوردن عبارات مرتبط می توانید از پیشنهادات گوگل یا دیگر ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی استفاده کنید.

۵٫ الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon)

الگوریتم-Mobilegeddon

الگوریتم موبایل گدون با چه محتوایی مشکل دارد؟

  • عدم وجود نسخه موبایل برای وب‌سایت
  • عملکرد ضعیف سایت در موبایل

الگوریتم موبایل گدون چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم موبایل گوگل یا موبایل گدون (Mobilegeddon) اطمینان حاصل می‌کند که صفحات سازگار با موبایل در صدر جستجوی نتایج گوگل در موبایل قرار گیرند. در صورتی که صفحات سایت برای نسخه موبایل بهینه نشده باشند، رتبه خود را از دست خواهند داد.

برای بهینه‌سازی آن، روی سرعت و قابلیت استفاده نسخه موبایل تمرکز کنید. تست سازگار با موبایل گوگل به شما کمک می‌کند متوجه شوید کدام صفحات و موارد نسخه موبایل سایت شما باید بهبود یابد. این موارد در بخش Mobile Usability گوگل سرچ کنسول نیز وجود دارند.

۶٫ الگوریتم رنک برین (Rank Brain)

الگوریتم-Rank-Brain

الگوریتم رنک برین با چه محتوایی مشکل دارد؟

  • محتوای سایت با عبارات مد نظر مخاطبان همخوانی نداشته باشد
  • محتوای کم ارزش
  • تجربه کاربری ضعیف

الگوریتم رنک برین چگونه کار می کند؟

الگوریتم رنک برین، سیستم مبتنی بر یادگیری ماشینی است که به گوگل کمک می‌کند تا معنای پشت سؤالات را درک کند و در پاسخ به آن سؤالات، نتایج جستجوی متناسب را ارائه دهد. گوگل رنک برین را سومین عامل مهم رتبه‌بندی می‎‌نامد.

لازم است محتوای سایت را به کمک تحلیل رقبا، مرتبط بودن محتوا با موضوع و جامع بودن آن بهینه کنید.

۷٫ الگوریتم پوزوم (Possum)

الگوریتم-Possum

الگوریتم Possum چگونه کار می‌کند؟

به روزرسانی Possum تضمین می‌کند که نتایج مکانی یا لوکال، بسته به موقعیت مکانی مخاطب متفاوت باشد؛ هر چه مکان کسب‌وکار شما به مخاطب نزدیک‌تر باشد، احتمال مشاهده آن در بین نتایج محلی بیشتر است. Possum برای عبارات مشابه، نتایج متفاوتی را نشان می‌دهد.

برای بهینه‌سازی چه اقداماتی انجام دهیم؟

لیست کلمات کلیدی خود را گسترش داده و رتبه سایت خود در نتایج محلی را دنبال کنید. در نتایج جستجوی گوگل برای نتایج مربوط به مکان و لوکلیشن، باید کلمات کلیدی بیشتری را نسبت به گذشته مورد هدف قرار دهید. زمانی که رتبه‌بندی خود را بررسی می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که این کار را از مکان جغرافیایی هدف خود انجام می‌دهید.

۸٫ الگوریتم پیج لایوت (Page Layout)

الگوریتم-Page-Layout

الگوریتم پیچ لایوت با چه محتوایی مشکل دارد؟

  • محتوا با تبلیغات زیاد
  • محتوای ضعیف

الگوریتم پیج لایوت چگونه کار می‌کند؟

طبق آخرین به روزرسانی‌های تأیید شده در الگوریتم های گوگل، الگوریتم پیج لایوت سایت‌هایی را که محتوای ضعیف و به منظور تبلیغات آماده کرده‌اند، جریمه می‌کند.

برای بهینه‌سازی چه اقداماتی انجام دهیم؟

اگر تبلیغات نشان می‌دهید، اطمینان حاصل کنید که محتوای صفحاتی که در آن تبلیغات هست، با کیفیت بالایی هستند و اطلاعات مرتبط و کافی برای محتوای خود ارائه می‌دهند. سعی نکنید گوگل را در مورد محتوای خود فریب دهید. بیشتر ناشران از تبلیغات سود می‌برند و تا زمانی که تقلب نکنند، کاملاً قانونی است. این الگوریتم کمتر در مورد تعداد تبلیغات حساس است. مسئله اصلی در مورد چگونگی پیدا کردن محتوای اصلی برای کاربر است.

۹٫ الگوریتم کافئین (Caffeine)

الکوریتم-کافئین

الگوریتم کافئین چگونه کار می‌کند؟

الگوریتم کافئین سیستم جدید ایندکس کردن صفحات وب بود که به گوگل امکان داد تا داده‌ها را بهینه‌تر ذخیره کند و سرعت ایندکس کردن را افزایش دهد. به این ترتیب گوگل سریع‌تر به صفجه سایت شما دسترسی پیدا خواهد کرد.

جهت بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو چه اقداماتی انجام دهیم؟

صاحبان محتوا می‌توانند از مزایای کافئین استفاده کنند، بدون اینکه کاری انجام دهند. زیرا کافئین بروزرسانی برای ایندکس کردن صفحات است، نه برای رتبه‌بندی سایت. این الگوریتم هیچ تغییری در نحوه رتبه‌بندی وب سایت های گوگل ایجاد نمی‌کند. با این حال، گوگل را قادر می‌سازد تا سیگنال‌های باکیفیت را سریع‌تر جمع‌آوری کنند که می‌تواند در الگوریتم رتبه‌بندی استفاده شود.

در این مقاله از آموزش سئو در دبی، درباره انواع الگوریتم های گوگل و تاثیر آن‌ها بر صفحات وب‌سایت صحبت کردیم. در صورتی که با این مشکلات در وب‌سایت خود مواجه بوده‌اید و آن‌ها را رفع کرده‌اید تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیازدهی

۰

امتیاز کل مطلب

با امتیازدهی به مطالب سایت، ما را در جهت ساخت مطالب مفید یاری خواهید کرد.

امتیاز کاربران: ۵ ( ۱ رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا